La compareixença de Carles Puigdemont aquest dimarts des de Brussel·les, on establia les bases per començar una negociació per la investidura de Pedro Sánchez, on reclamava un "acord històric", ha enfurismat els sectors més radicals, que es comencen a mobilitzar. A través de les xarxes socials s'estan convocant manifestacions aquest diumenge, 10 de setembre, a les 12:00 hores, davant els ajuntaments de totes les ciutats i pobles de l'estat espanyol per protestar contra la llei d'amnistia que Junts planteja al govern espanyol. "Manifestació a les 12.00 hores del dia 10 de setembre a l'Ajuntament de tot i cadascun dels pobles i ciutats d'Espanya en contra de la possible Llei d'Amnistia que permeti als independentistes riure's de la democràcia espanyola, secundats per Sánchez. Passeu-ho", és el missatge que va circulant com la pólvora per xarxes socials. 

Hermann Tertsch, membre del Parlament Europeu amb Vox, ha explicat a través de les xarxes que ha rebut un missatge de WhatsApp anunciant la convocatòria per diumenge. I ha instat als seus seguidors a fer difusió del missatge.

Les condicions de Carles Puigdemont

Carles Puigdemont va fixar aquest dimarts quatre condicions prèvies per començar a negociar la investidura de Pedro Sánchez. Com a primera condició per negociar la investidura ha establert un "abandonament complet i permanent de la via judicial contra l'independentisme", que segons defensa és "a l'abast del parlament espanyol, a través d'una llei d'amnistia". Puigdemont assenyalava que ha d'incloure un "ampli espectre de la repressió iniciada abans del 9-N". "L'1 d'octubre no va ser un delicte, com tampoc no ho va ser la declaració d'independència, ni les protestes massives contra la repressió i la sentència del Tribunal Suprem". 

L'eurodiputat de Junts va reclamar la creació d'un mecanisme de "mediació i de verificació que aporti les garanties del compliment i seguiment dels acords que els dos grans partits polítics espanyols no estan en condicions de donar". "La total falta de confiança entre les parts fa que aquest mecanisme sigui imprescindible, i que hagi d’operar des de l’inici de les negociacions", va afegir, tot apuntant que "l'experiència impedeix tenir cap confiança en la paraula" dels partits espanyols. D'altra banda, Puigdemont va demanar que els límits per començar a negociar siguin "els definits pels acords i tractats internacionals" de drets humans i llibertats fonamentals, així com el "reconeixement i respecte a la legitimitat democràtica de l'independentisme".

Puigdemont va advertir que Espanya es troba en un "dilema de resolució complexa". "O repeteix eleccions, amb el risc que els equilibris polítics siguin tan fràgils com ara; o pacta amb un partit que manté la legitimitat de l'1 d’octubre i que no ha renunciat ni renunciarà a la unilateralitat com a recurs legítim per fer valer els seus drets", avisava.