El diputat d'EH Bildu Jon Iñarritu ha sortit en defensa dels presos polítics després d'escoltar la vicepresidenta econòmica del govern espanyol, Nadia Calviño, que ha assegurat que "Espanya és un dels països més oberts, més progressistes i amb una democràcia més forta".

En una piulada, Iñarritu ha recordat a Calviño que a Espanya hi ha "presos polítics i repressió contra dissidents polítics". En la mateixa línia, el diputat basc ha apuntat que les declaracions de Calviño són positives si el govern espanyol està disposat a canviar, però que, en canvi, són negatives si insisteix a negar la repressió

La vicepresidenta del govern espanyol Nadia Calviño. Foto: Efe

La vicepresidenta del govern espanyol Nadia Calviño / EFE

Iglesias: "No hi ha situació de plena normalitat política"

Calviño s'ha mostrat aquest dimarts en total desacord amb el també vicepresident Pablo Iglesias sobre la situació política a Espanya i li ha replicat que "és una democràcia plena".

Calviño ha respost així al líder de Podem, que va assegurar ahir que "no hi ha situació de plena normalitat política i democràtica a Espanya quan líders de dos partits independentistes estan l'un a la presó i l'altre a Brussel·les".

pablo iglesias mancha EFE

El vicepresident del govern espanyol Pablo Iglesias al seu escó al Congrés / EFE

Durant una entrevista a SER Catalunya, la ministra d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital ha afirmat que no li sembla "que això respongui en absolut a la realitat".

"Espanya és una democràcia plena i estem en una situació de plena normalitat democràtica. Espanya apareix al capdavant de tots els rànquings internacionals i té un estat de dret que funciona cada dia", ha asseverat.

Nadia Calviño ha posat a més com a exemple de la maduresa de la democràcia espanyola l'actual debat sobre la proposta del Ministeri de Justícia de revisar els delictes de llibertat d'expressió.

"És un signe de normalitat democràtica. El marc legal ha d'adequar-se a l'evolució de la societat i ha de reflectir la visió i les prioritats de la societat, que va canviant. El marc de la Constitució no ha permès anar modificant el dret administratiu i el règim penal i civil per adequar-ho, però per ser just ha de ser proporcional", ha dit.

Foto principal: El diputat d'EH Bildu Jon Iñarritu a la tribuna del Congrés dels Diputats / EFE