El conseller Quim Forn, pres a Lledoners, ha enviat un contundent missatge a la Guàrdia Civil, després que el cap de l'institut armat a Catalunya, Pedro Garrido, ha fardat d'haver contribuit a la condemna dels presos polítics.

"I si no que li ho preguntin a Tácito", ha indicat Quim Forn, en al·lusió al tinent coronel Daniel Baena, que va liderar la investigació sobre el referèndum de l'1-O.

Tácito era el nom d'un perfil de Twitter que atacava polítics catalans, activistes, periodistes i mossos d'esquadra, en relació amb el procés. Quan Daniel Baena va comparèixer en el judici i li van preguntar per això, va negar que ell fos Tácito i també va dir que no ho recordava.

Les paraules del cap de la Guàrdia Civil a Catalunya han tingut un punt de sorprenents, per la implicació política que mostren en un càrrec policial. "A Catalunya, en els últims temps, hem intervingut en fets de rellevància notòria per a la seguretat i la integritat territorial de la nació (sic), i hem contribuït al fet que els autors de delictes amb els quals pretenien la secessió de Catalunya fossin condemnats als tribunals o hem posat a disposició judicial els qui planejaven recórrer al terrorisme per imposar els seus deliris independentistes", ha indicat. La darrera afirmació fa referència als CDR detinguts, que van ser finalment posats en llibertat per inconsistència de l'acusació de tinença d'explosius.