El conductors que aquest matí es dirigeixen cap a Perpinyà per participar en l'acte que encapçala Carles Puigdemont han mostrat a les xarxes socials la seva indignació per les retencions que està provocant un control de la policia espanyola al peatge de la Jonquera.

L'autopista AP-7 ha registrat cues de més de sis quilòmetres des de la Jonquera fins a la frontera. Molts dels que pretenien arribar al Parc de les Exposicions no han pogut arribar a temps malgrat que s'ha retardat el seu inici una hora.

El diputat Jon Iñarritu també ha mostrat la seva sorpresa pels controls

El diputat d'ERC Ruben Wagensberg també ha denunciat els controls policials. "La causa general contra l'independentisme també és això; no poder anar a un acte sense haver d esentir l'alé policial. Hi ha una idea política prohibida i perseguida".

L'Oficina de Drets Civils i Polítics ha recordat a través de Twitter que "obstruir, per part dels poders públics, l'exercici del dret de reunió pacífica contravé el pacte Internacional dels Drets Civils i Polítics i la mateixa Constitució Espanyola".

S'estima que uns 600 autocars, a més de milers de vehicles particulars, s'han desplaçat a Perpinyà per participar en l'acte convocat per Puigdemont