1. Contactes, amb tacte

La CUP presentarà avui la seva proposta de negociació amb Junts pel Sí. Però abans d'aquesta presentació, en format de conferència, cupaires i junteros s'han trobat "físicament". "Han estat contactes amb molt tacte", apunten fonts de les dues formacions. Les reunions s'han celebrat gràcies als quatre punts que la CUP va posar sobre la taula: pla de xoc contra la pobresa, full de ruta, desconnexió i procés constituent avançats per El Nacional. Les trobades es mantenen en l'hermetisme més absolut.

2. Un consell "per la ruptura"

Ahir a la nit, en plena tempesta, es va celebrar a la seu nacional de la CUP a Barcelona el "Consell per la ruptura". Una reunió de les entitats i els membres que s'han presentat a les eleccions del 27-S amb la marca "CUP Per la Ruptura/Crida Constituent". L'assemblea va validar la proposta per negociar amb Junts pel Sí que es coneixerà avui.

3. CDC no deixa al ras Unió

Queixes dins de CDC i des de DemoCat per la política convergent de no deixar al ras càrrecs d'Unió. Responsables de CDC i demoindepes no acaben de veure clar com des de la direcció territorial del partit col·loquen democristians a la Diputació i a l'Àrea Metropolitana de Barcelona. Des de la seu de CDC del carrer Còrsega recorden que són càrrecs que provenen de les municipals, uns comicis a què van concórrer com a CiU.

4. El carro de Pelegrí

pelegri

L'etern diputat d'Unió per Lleida (ara ja exdiputat), Josep Maria Pelegrí, ha recollit les seves coses del Parlament. Feia tant temps que hi era que, tal com es veu a la fotografia, ha marxat amb un carretó per portar-les.

5. Israel s'interessa pel 27-S

Interessant visita d'un dignatari israelià aquest octubre a Barcelona. Segons ha pogut saber El Nacional, el ministre conseller de l'ambaixada d'Israel, Yinam Cohen, visitarà la capital catalana per entrevistar-se amb els líders polítics sortits del 27-S. Els contactes, discrets.

6. DemoCat ja té casa

El partit democristià independentista, Demòcrates de Catalunya, tindrà casa ben aviat. Fonts del partit que celebrarà el seu congrés fundacional el 7 de novembre asseguren a El Nacional que tindran seu física la setmana vinent a Barcelona. "Una seu d'acord amb els nostres principis, diàfana", apunten des de la formació.

7. Una ronyonada per al 12-O

800.000 euros és el pressupost que el Ministeri de Defensa calcula que es gastarà per a la parada militar, amb avions i tot, del 12-O a Madrid. Només en la tarima d'autoritats es gastaran 237.000 euros. Ho diu el BOE.

8. Junts pel Sí ja té rètol

jxs

Junts pel Sí encara no té acord amb la CUP. Ara bé, se n'ha sortit de portar tot el bloc independentista a l'ala dreta del Parlament. I a partir d'aquest dimecres ja ha hissat la bandera: ha estat el primer grup a posar el seu rètol.

9. El guru econòmic de la CUP, a favor d'abaixar impostos

Josep Manel Busqueta, número tres de la CUP a la llista per Barcelona i guru econòmic de la formació, defensa abaixar impostos. En un debat organitzat per la JNC a Sant Cugat del Vallès, amb el president del Centre Català de Negocis, Albert Pont, ha defensat redissenyar les polítiques fiscals per rebaixar impostos als autònoms i les pimes, "veritables fixadors de l'economia i la feina al territori". El moderador, el periodista Jofre Llombart, ha ironitzat: "Tant negociar amb convergents i després, mira!".

10. Tremosa, Maragall i el rei

Felip VI ha pronunciat un discurs al Parlament europeu. No hi ha hagut possibilitat que els eurodiputats interpel·lessin el monarca. Però això no ha estat un obstacle perquè dos eurodiputats catalans s'expressin sobre el cas. El convergent Ramon Tremosa ni ha aplaudit, i el socialsobiranista Ernest Maragall ha pres la paraula en una sessió posterior per mostrar la seva "decepció" i "indignació".

Postres de músic

L'extrema dreta envia un vàter a Rajoy.