El Ple del Tribunal Constitucional ha admès a tràmit aquest dilluns el recurs d'empara presentada per Carles Puigdemont contra la interlocutòria del Tribunal Suprem que el va suspendre a l'exercici de càrrec públic en aplicació de l'article 384 bisc de la Llei d'Enjuciamento Criminal.

El Tribunal aprecia que en el recurs "es presenta una especial transcendència constitucional perquè planteja un problema o afecta una faceta d'un dret fonamental sobre el qual no hi ha doctrina d'aquest Tribunal". La Providència requereix el Tribunal Suprem perquè en un termini que no excedeixi de deu dies remeti certificació o fotocòpia adverada de les actuacions corresponents.

 

D'altra banda, respecte a la sol·licitud de suspensió de la resolució recorreguda el Ple no aprecia la "urgència excepcional" a què es refereix l'art. 56.6 de la Llei Orgànica del Tribunal Constitucional. No obstant això, és procedent formar l'oportuna peça separada i concedir un termini de tres dies al Ministeri Fiscal i al recurrent en empara perquè efectuïn les al·legacions corresponents.

Aquesta admissió a tràmit se suma a la que el TC va fer dimecres de la setmana passada, on va acceptar un altre recurs d'empara de Puigdemont, en aquest cas el que va presentar contra la seva suspensió cautelar com a diputat del Parlament.