La Fiscalia manté que el vicepresident, Oriol Junqueras, els consellers i els presidents de l'ANC i Òmnium, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, han de seguir en presó provisional.

Els fiscals que avui han assistit a les compareixences, Consuelo Madrigal i Jaime Moreno, han sol·licitat, "davant la gravetat dels fets investigats", el manteniment de les mesures cautelars per als deu compareixents.

La Fiscalia "en el seu informe ha individualitzat provisionalment les responsabilitats de cadascú". En tot cas, la Fiscalia considera que en aquests moments "persisteixen els riscos de fuga i de reiteració delictiva", a més de la destrucció de proves.

En aquesta ocasió, el ministeri públic ha afegit que veu "indicis" que amb l'alliberament dels presos es poguessin "destruir proves", i posen com a exemple que la Policia espanyola va incautar uns documents quan els Mossos els portaven a la incineradora de Sant Adrià de Llobregat.

 

El ministeri públic ha fet la seva intervenció de manera oral, després de les compareixences dels 10 acusats. Compareixences llampec algunes d'elles, que totes han servit per acatar el 155, de diferents maneres i amb matisos segons els casos, i per donar per fet que presentant-se a les eleccions convocades per l'Estat no sortiran de la via legal. També han argumentat el dret a la participació política.

Amb tot, però, aquests arguments no han convençut la Fiscalia, que ha demanat mantenir-los a la presó.

Els fiscals no veuen que el fet de presentar-se a les eleccions i hagin de participar en la campanya justifiqui la sortida de presó, creuen que la gravetat dels delictes, rebel·lió, i els riscos que hi ha que fugin i que reiterin el delicte, pesa més i per això es mostren en contra de la sortida de la presó. 

Tampoc han convençut VOX, que actua d'acusació popular, i que ha demanat mantenir-los també entre reixes.

El magistrat Pablo Llarena ha de resoldre dilluns. S'ha compromès a tenir la resolució entre les 9 i les 10 del matí i ha citat ja els procuradors perquè la vinguin a recollir. En el cas que dicti llibertat amb fiança, podran consignar-la fins al migdia i sortir de les presons a la tarda.