La consellera de Justícia, Gemma Ubasart, ha demanat al Parlament la seva compareixença urgent per informar a la cambra sobre l'assassinat de la cuinera de la presó de Mas d'Enric, al Catllar (Tarragonès), per part d'un reclús, que després es va suïcidar dijous, segons ha informat el departament aquest divendres. A més, la consellera farà una connexió telemàtica amb els directors dels centres, aquest migdia, davant la protesta dels sindicats.  A més, també es reunirà amb els representants dels sindicats de presons a la seu del departament.

Funcionaris de presons mantenen el bloqueig en l'entrada i sortida dels centres penitenciaris catalans per exigir més mesures de seguretat. Han tancat les presons. Això significa que els Mossos no han pogut fer les conduccions de reclusos per anar a judicis, i que les famílies tampoc poden veure els interns. Caldrà veure què passa amb els permisos de sortides de caps de setmana. Els sindicats han anaunciat que mantenen el bloqueig dels centres fins a saber el resultat de la reunió amb la consellera.

Atenció mèdica garantida

En aquest sentit, el Departament de Justícia ha informat que tots els centres penitenciaris disposen de personal per garantir el servei d’alimentació i atenció mèdica. En concret, els centres penitenciaris de Dones de Barcelona i Puig de les Basses, Quatre Camins i Joves  disposen del personal per fer vida ordinària amb algunes limitacions en alguns casos. Pel que fa a les presons de Mas d’Enric, Brians 1, Brians 2, Ponent i Lledoners es garanteix el servei d’alimentació i atenció mèdica, segons Justícia.

El crim

El jutjat d’instrucció 3 de Tarragona, en funcions de guàrdia, s’ha fet càrrec de la investigació de les dues morts, i espera l'informe dels Mossos d'Esquadra. L'home que ahir va aparèixer mort a la presó de Mas d'Enric, i que els Mossos d'Esquadra creuen que, abans de matar-se, havia assassinat a ganivetades la Núria, una dona de 48 anys que treballava com a encarregada de cuina a la presó, és Iulian S.O., un home de 48 anys, de nacionalitat romanesa que estava complint una condemna d'onze anys de presó per haver assassinat, l'any 2016 a Valls, una altra dona a la capital de l'Alt Camp.

La consellera de Justícia, acompanyada del secretari de Mesures Penals, Amand Calderó, va assistir a la concentració que es va fer al centre penitenciari de Mas d'Enric en record de la Núria, i van analitzar el cas amb la direcció de la presó. Aquest divendres, diversos funcionaris exigien la presència de la consellera Ubasart per aixecar la seva protesta. Se sosté que ja van alertar que aquest reclús mantenia actituds violentes.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!