El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, considera "molt possible" que el govern espanyol faci arribar a l'executiu català la proposta per aplicar el toc de queda. En una entrevista a RAC1 ha alertat que "la pandèmia pot aturar les eleccions" perquè "només que es limiti en un 1% l’accés de la gent que no pugui votar, les eleccions estarien viciades".

En aquest sentit, han demanat un informe al síndic de greuges sobre en quina situació es considera que hi ha "una preservació del dret de sufragi actiu i si una situació de pandèmia el pot limitar". Les eleccions al Parlament de Catalunya estan previstes per al 14 de febrer, després que el Tribunal Suprem donés fermesa a la sentència d'inhabilitació del president Joaquim Torra.

El president del Parlament, Roger Torrent, ja ha confirmat que no hi ha cap candidat a la presidència i, per tant, s'ha engegat el compte enrere per a la convocatòria electoral. Però ara Sàmper afegeix l'interrogant de si el coronavirus permetrà o no poder fer amb seguretat sanitària i seguretat democràtica els comicis, que també mantenen dividits els dos socis de govern.

Sàmper i les restriccions

El conseller ha dit, també, que el Govern vol ser "menys intervencionista" en la segona onada, però vist que "no es fa excessivament cas a les mesures pedagògiques", estudia més restriccions. De fet, Sàmper va arribar a demanar a la ciutadania que avisés la policia si detectava infraccions o gent saltant-se les mesures.

En cas que s'apliqui el toc de queda a Catalunya que limiti la mobilitat a la nit, el Govern podria aplicar mesures "menys restrictives" durant el dia. El conseller ha dit que estan "valorant" si acompanyar el que suposaria una limitació de la mobilitat a les nits amb "altres mesures que per exemple no facin tan dura la pandèmia a nivell d'aturar l'economia".