La proposta d’acord entre Junts per Catalunya i Esquerra Republicana contempla l’anomenat “Espai Lliure de Brussel·les”, la part del Govern a l’exili. Així queda constatat en el document que la CUP ha enviat a les seves bases, que diversos mitjans han avançat. Aquest Espai Lliure inclouria òrgans com un Consell de la República, presidit per Carles Puigdemont, i una Assemblea de Representants. També contempla que Jordi Sànchez sigui el candidat a la presidència de la Generalitat.

Concretament, l’Espai Lliure de Brussel·les constaria de tres punts. Per una banda, l’Assemblea de Representants, que estaria formada per diputats i representants del món local i la societat civil. Aquest òrgan faria seguiment del Consell de la República i del seu president, i tindria la funció d’escollir-lo cada cop es renovi la cambra catalana.

Per altra banda, hi ha el Consell de la República, que segons el document de la CUP estarà format pel president, tres membres de JxCat, tres d’ERC i un de la CUP. Serà una representació equivalent a la formació de l’Assemblea de Representants. L’Espai Lliure de Brussel·les es constituiria en un acte solemne a la capital belga.

Sobre el calendari, el document enviat a les bases detalla que en el ple d’aquest dijous es votarà la proposta de resolució de JxCat que legitimarà Puigdemont, que el 5 de març es formalitzarà amb un acte a Brussel·les i que el 6 o el 7 del mateix mes es duria a terme la investidura.