El Consell per la República ha superat els 80.000 inscrits, segons indica el seu web. A principis de setembre encara no havia arribat als 70.000, amb la qual cosa en aquest període ha superat els deu mil nous inscrits, amb una acceleració en el seu creixement.

El Consell té com objectiu complir el mandat de l'1-O i està presidit per Carles Puigdemont, amb representants de pràcticament totes les entitats sobiranistes catalanes.

"Tenim una notícia per a la Junta Electoral Central (JEC). Ja hem superat els 80.000 inscrits/es que ens proclamen com a Consell per la República i que volen fer efectiu el mandat del referèndum de l’1-O. La força del poble no es pot aturar. Gràcies i seguim", ha indicat. L'entitat té la seu a Bèlgica i per tant no depèn de la legislació espanyola. 

El Consell a més disposa de 16 Consells locals per la República proclamats a Catalunya, en actes amb la presència de l'alcalde, els regidors i veïns. Aquest ha estat el cas de Banyoles, Olot, Berga, Terrassa, Palamós, Pineda de Mar, Cardedeu, Flix, Amer, Sant Cebrià de Vallalta, Cornellà del Terri, Vilobí d'Onyar, Arenys de Munt, Ponts, Vilada i Barcelona-Sants.