El Consell Professional de TV3 ha denunciat un "foc sense treva" contra els mitjans públics de Catalunya. En un document difós pel mateix organisme, s'alerta de la "constant i grollera ingerència" de les autoritats electorals en els continguts informatius de la televisió pública, el que suposa un "atac" contra dos drets fonamentals: la llibertat d'expressió i al dret de la ciutadania a rebre informació.

"En aquest racó d'Europa, un grup de jutges i catedràtics fan de periodistes i empetiteixen i coarten la llibertat d'expressió i el dret dels ciutadans de Catalunya a rebre informació", exposen els professionals sobre la Junta Electoral Central.

L'organisme lamenta que siguin PP i Cs els que denunciïn de manera "sistemàtica" TV3 i Catalunya Ràdio, el que va de la mà de les decisions de la Junta Electoral Central, que recorden que està integrada per especialistes designats pels partits. En aquest sentit, el Consell alerta de la connivència de les formacions amb l'organisme electoral: denuncia que des del punt de vista de la Junta Electoral es consideri irrellevant l'emissió d'una manifestació espanyolista però, en canvi, s'amonesti TV3 per tractament excessiu i per parcial.

El Consell Professional de la televisió pública catalana també repassa d'altres denuncies dels partits unionistes a la Junta Electoral, com la manifestació a Brussel·les o els editorials de Mònica Terribas a El Matí de Catalunya Ràdio