La número tres de la CUP per Barcelona, Eulàlia Reguant, ha afirmat aquest diumenge que la formació ha pres nota de la posició del consell polític i modificarà "alguns aspectes" de la campanya electoral. L'anticapitalista ha realitzat aquestes declaracions, després que ahir alguns punts de la campanya electoral per les eleccions el Parlament de Catalunya fossin censurats per aquest òrgan del partit. 

"Ahir el consell polític va esmenar alguns aspectes de la campanya i farem canvis per adequar-la a allò que som", ha reconegut Reguant, que hi ha afegit: "per nosaltres és un orgull que la militància decideixi perquè som desacomplexadament assemblearis".

Dolors Sabater CUP - Sergi AlcazarDolors Sabater és la candidata de la CUP a les eleccions al Parlament de Catalunya / Sergi Alcàzar

Personalisme de Sabater

En concret, el consell polític va aprovar tres documents en els quals es qüestionen que s'obri la porta a entrar el Govern i el "personalisme" de la candidata Dolors Sabater, de Guanyem, segons ha informat el Nació Digital.

Al detall, un dels documents aprovats -impulsat per l'assemblea de Monistrol-, critica el relat de la candidata quan afirma que la coalició està preparada per entrar a un Govern, titllant-ho "d'irresponsable i perillós", i cridant a desmarcar-se'n "frontalment".

Un altre dels documents, impulsat per l'assemblea de Valls, lamenta el "personalisme" de Sabater en la campanya i demana un canvi d'estratègia comunicativa.

Finalment, també hi ha crítics que procedeixen d'una resolució d'un nucli de Gràcia, que posa sobre la taula les condicions "anòmales" que han envoltat la formació de la candidatura i "l'opacitat" de la conformació i funcionament del comitè de campanya.

"Es modificaran alguns aspectes, però seguirem treballant en una proposta política que sigui una alternativa a les polítiques del Govern dels darrers anys", ha puntualitzat Reguant, segons unes declaracions que recull l'ACN.

A més, ha ressaltat el pes que tenen les bases en la CUP. "Sempre de baix a dalt, i això es veu representat en les llistes d'aquestes eleccions encapçalades per Dolors Sabater i àmpliament validades per la militància".

El fons europeu

En un altre context, Reguant ha criticat la gestió dels fons europeus antipandèmia Next Generation. "Serviran per rescatar bàsicament les grans empreses de l'Ibex 35", ha defensat. Això, des del seu punt de vista, es deu al fet que "les condicions per accedir-hi seran tan complexes i difícils que només hi podran optar les grans companyies a través de grans consultores". En canvi, l'anticapitalista ha valorat que s'han de beneficiar d'aquestes ajudes les pimes, els autònoms i l'economia social. 

A més, segons Reguant, aquests fons vindran acompanyats amb la imposició per part de la Unió Europea de retallades de les pensions i una reforma laboral a Espanya. "Ens hi oposem frontalment", ha etzibat la cupaire.