El Consell de Garanties Estatutàries ha tombat per unanimitat aquest divendres alguns apartats de la proposició de llei per regular els preus dels lloguers a Catalunya. L'organisme ha conclòs que diversos articles i disposicions de la iniciativa de JxCat, ERC, CatECP i la CUP no troben empara en l'Estatut i vulneren la Constitució Espanyola.

En concret, el consell ha apuntat que l'article 1, del 6 al 13, les disposicions addicionals primera i quarta i les transitòries primera i segona no troben empara en l'article 129 de l'Estatut i contradiuen la competència de l'Estat sobre les bases de les obligacions contractuals.

 

Segons l'ens tampoc s'adeqüen a la Carta Magna diferents articles per estar connectats amb punts que la incompleixen. Es tracta dels articles 14 i 15, la disposició addicional segona, la disposició addicional tercera i la disposició final tercera de la proposició de llei.

El Consell de Garanties Estatutàries s'ha pronunciat respecte a la iniciativa de llei de mesures urgents en matèria de contenció de rendes en els contractes d'arrendament d'habitatge, després que Ciutadans i el PP hi portessin la proposició de llei.

Els dos grups van considerar que la iniciativa de JxCat, ERC, CatECP i la CUP era inconstitucional perquè la Generalitat no en tenia les competències.