La instrucció oberta contra el delegat del govern espanyol a Madrid, José Manuel Franco, per autoritzar una manifestació amb motiu del 8-M a Madrid que suposadament hauria servit per estendre la pandèmia del coronavirus, té connexió amb l'entitat ultracatòlica Legionaris de Crist i fins i tot amb les suposades teràpies per curar l'homosexualitat.

Així ho explica elPlural.com, que revela que Julio Lorenzo Rego, el metge que firma l'informe forense de l'esmentada instrucció contra Franco, ha participat en diverses conferències promogudes pels Legionaris de Crist i és germà d'Elena Lorenzo Rego, polèmica terapeuta multada pels seus cursos per curar l'homosexualitat.

Sempre segons el mitjà citat, l'informe de Lorenzo afirma que si no s'hagués celebrat el 8-M "s'hauria evitat una àmplia difusió de la malaltia" de la Covid-19. El mateix Lorenzo ha participat en diverses conferències organitzades pels ultracatòlics Legionaris de Crist —el fundador dels quals, Marcial Maciel, va ser condemnat per pederàstia, frau, extorsió i abusos sexuals—, i el seu moviment seglar Regnum Christi.

Així mateix, elPlural.com indica que la primera d'aquestes conferències ("Simposi de Psicòlegs Catòlics 22è, 2006: Globalitat i família") va ser clausurada pel bisbe homòfob Juan Antonio Reig Pla, qui ofereix consells a les dones "per ser verges per segona vegada" i "purificar-se abans del matrimoni", mentre que en una altra de les seves xerrades, Lorenzo va intervenir a l'escola Everest School Monteclaro dels Legionaris de Crist per exposar el repte de la felicitat.

Família ultracatòlica

Julio Lorenzo és germà de Fernando Lorenzo (professor d'Ètica del Comportament Humà a la Universitat Catòlica Francisco de Vitoria) i d'Elena Lorenzo, la terapeuta que va ser multada amb 20.001 euros per la Comunitat de Madrid pels seus cursos per curar l'homosexualitat.