El Congrés no ha admès diverses preguntes del PDeCAT relatives al dispositiu que va engegar el Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI), en coordinació amb la Policia Federal d'Alemanya, i que va acabar amb la detenció de Carles Puigdemont.

El portaveu d'Interior del PDeCAT, Feliu Joan Guillaumes, va registrar una bateria de preguntes al Congrés dels Diputats demanant explicacions per l'operació. En altres qüestions, preguntava a l'Executiu de Mariano Rajoy si podia confirmar que agents del CNI i de la Policia Nacional tenien organitzat un dispositiu per seguir-lo. En cas afirmatiu, demanava saber quants efectius de la intel·ligència espanyols i de la Policia Nacional es van destinar a seguir els passos del president així com el seu cost econòmic.

A més, Guillaumes preguntava si els agents del CNI comptaven amb l'autorització judicial pertinent per instal·lar un localitzador al cotxe de Puigdemont per controlar els moviments, i si va ser la intel·ligència espanyola qui va alertar la Policia germana de la presència de Puigdemont a Alemanya.

No obstant, la Mesa del Congrés no ha acceptat les preguntes del parlamentari sota l'argument que les activitats que porta endavant el CNI són qüestions reservades. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.

Subscriu-te a ElNacional.cat