La ministra d'Afers Econòmics, Nadia Calviño, ha deixat en paper mullat les propostes que dimecres va anunciar la ministra d'Educació, Isabel Celaá, sobre una possible prestació per als pares que tinguin fills en quarantena per coronavirus. La titular d'Educació va anunciar que el govern espanyol està "estudiant" aprovar una prestació econòmica per a aquests casos. Aquest dijous, però, Calviño ha rebaixat aquesta idea a una simple reducció de la jornada laboral.

Calviño ha indicat que s'han de veure "els instruments que ja existeixen" per atendre tots els casos que es puguin donar en la tornada a l'escola. "Hem de ser conscients que totes les mesures que es posin en marxa tenen un cost", ha recordat Calviño en una entrevista a Antena 3 TV.

En termes similars als de Calviño, la ministra de Treball, Yolanda Díaz, ha assenyalat que en la reunió que preveu celebrar el 4 de setembre amb els agents socials es tractarà l'extensió del pla Me Cuida, que està vigent fins al 22 de setembre, i que contempla reduccions de jornada per a aquests casos. "Em consta que es prorrogarà", ha dit la ministra.

Preguntada sobre les paraules de Celaá, la titular de Treball ha respost que "no es tracta de triar" sinó d'aplicar les mesures que ja estan aprovades, en referència al pla. 

Pel que fa als ERTO, el govern espanyol ha reafirmat a través de les ministres la seva idea de continuar a partir de setembre amb l'aplicació dels ERTO amb els criteris actuals de protecció d'ocupació però només en els sectors més danyats pel coronavirus, com el turisme. Espanya es desmarcarà d'aquesta manera de la línia encetada per Alemanya, que ha decidit ampliar els ERTOS fins a final del 2021.

Calviño ha assegurat que es buscarà de nou l'acord amb els agents socials en les converses que s'obriran en els propers dies, però ha proposat fer-lo menys genèric. "Hem de pensar si a partir de setembre cal continuar-lo en alguns sectors més afectats, i anar-lo transformant en un instrument de reacció i protecció de xoc de curt termini, amb característiques més semblants a les d'Alemanya, un instrument que s'inverteixi en formació dels treballadors, que sigui una oportunitat de requalificació del treballador i no només de manteniment o hibernació de l'economia", ha indicat.