La University College London (UCL), una de les universitats líders del Regne Unit, ha programat una trobada amb debats sobre el procés català. La cita és el proper dia 17 d'abril des de les 11 del matí fins a les 5 de la tarda i es farà en un dels edificis de la universitat.

La conferència es titula "Revisant la sobirania a Europa? La crisi catalana en context", i a la pàgina de la UCL expliquen que aquesta "crisi" arrenca amb la celebració del referèndum de l'1 d'octubre i la posterior "declaració unilateral d'independència i suspensió de l'autonomia". Com a conseqüència, l'organització assegura que Catalunya "té l'atenció internacional".

La universitat justifica aquesta conferència perquè creu que s'ha de "prestar la deguda atenció a Catalunya i a les repercussions que ha generat a Europa". La trobada del proper 17 d'abril vol desafiar "l'opinió rebuda a l'hora de negociar la reforma constitucional; el paper dels tribunals i dels parlaments en disputes polítiques; legitimitat i responsabilitat en democràcies representatives descentralitzades; i, de fet, els referèndums com a vehicle per a la presa de decisions polítiques".

En aquesta conferència hi participaran advocats, polítics i economistes per discutir "les diferents interpretacions del procés català", i al mateix temps comparar-lo amb altres processos d'independència que han sorgit a la Unió Europea.