Aquesta conferència de presidents sí que serà telemàtica, a diferència de la d’abans de l’estiu, quan se li va denegar al president Quim Torra. La del pròxim dilluns, 26 de setembre, no serà en format presencial "per la situació de la pandèmia". Hi serà present, també per videconferència, la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen. L’objectiu és parlar justament dels fons de recuperació que arribaran de Brussel·les així com del pla de recuperació que presentarà el govern de Pedro Sánchez.

Segons ha anunciat la portaveu María Jesús Montero en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, la conferència de presidents autonòmics “serà per videoconferència”. Amb la incògnita de si hi haurà representació del Govern de la Generalitat, la voluntat és que hi siguin tots els presidents autonòmics. Montero ha subratllat que serà “una jornada de gran actualitat i interès”. Hi haurà una primera sessió amb els presidents i una segona sessió amb els equips tècnics.

El pla de Sánchez: 800.000 llocs de treball

Pedro Sánchez promet un nou Pla Marshall amb els diners que arribin de la Unió Europea. En un acte molt pompós ara fa dues setmanes, el president espanyol va presentar el pla de recuperació per als pròxims sis anys, que suposarà la inversió de 72.000 milions d’euros entre 2021 i 2023. Fins i tot va quantificar l’impacte amb xifres: la creació de "més de 800.000 llocs de treball" i un augment del PIB del 2,5%. El dirigent socialista va aprofitar per lligar-ho amb la necessitat d’uns pressupostos de l’Estat als quals vincularà 27.000 milions d’aquests fons. “S’ha de posar en marxa com més aviat millor”, va defensar.