El secretari general de la Conferència Episcopal Espanyola i bisbe auxiliar de Valladolid, Luis Argüello, ha afirmat que li "preocupa" que els bisbes catalans hagin visitat els presos polítics. Argüello ha argumentat que aquests presos estan acusats "de delictes greus respecte a la infracció de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya i de la legalitat constitucional", i ha demanat que els bisbes "també visitin d'altres interns" de les presons.

Aquestes declaracions les ha fet el bisbe Argüello en una entrevista a l'agència Europa Press. A més a més de les declaracions sobre els presos polítics, el bisbe ha parlat d'altres temes.

Ha assegurat que l'Església espanyola investigarà els casos d'abusos sexuals en el si de l'Església "si el Papa així ho disposa", i ha al·legat que a Espanya no hi ha hagut molts casos d'abusos, i que hi ha víctimes que volen "oblidar-se del que va passar".

Per altra banda, ha reivindicat que les classes de Religió siguin computables per a nota. A més a més, s'ha reafirmat en la necessitat d'excloure els homosexuals del sacerdoci.