El Ministeri de Sanitat acaba de publicar una ordre ministerial al BOE on detalla totes les condicions de les sortides dels nens i nenes de menys de 14 anys que es permetran a partir d'aquest diumenge. En general, no hi ha sorpreses respecte el que va anunciar el govern espanyol fa uns dies.

Confirma que queden limitades a un passeig diari, de màxim una hora de durada i a una distància no superior a un quilòmetre pel que fa a el domicili del menor, entre les 9 hores i les 21 hores. S'exclouen els menors que tinguin símptomes de coronavirus o els que un metge els hagi recomanat aïllament a casa.

Cada adult podrà sortir amb tres nens com a màxim i aquest serà el responsable que compleixin les mesures de seguretat, especialment la distància amb altres persones que ha de ser d'almenys dos metres, i els mesures de prevenció i higiene que indiquin les autoritats sanitàries.

Aquest adult responsable podrà ser un dels progenitors, una altra persona major d'edat que convisqui al mateix domicili o empleats de la llar que estiguin al càrrec dels menors. Quan l'adult responsable no sigui el progenitor o tutor legal, s'haurà de tenir una autorització prèvia d'aquests.

Es podrà passejar per qualsevol via pública, incloses zones verdes, però no per parc infantils o instal·lacions esportives. Els nens també podran acompanyar els adults a fer encàrrecs bàsics com anar al supermercat, a la farmàcia o al banc.

L'ordre entra en vigor a les 00:00 hores d'aquest diumenge i serà vigent mentre duri l'estat d'alarma actual, fins el 10 de maig, i durant les seves possibles pròrrogues.

Tot això, arriba després que, en un primer moment, l'Executiu de Pedro Sánchez anunciés que els nens podrien sortir però només amb un adult a fer encàrrecs com anar al supermercat o al banc. Davant l'enorme indignació que va despertar aquesta limitació, el govern espanyol va donar un cop de volant i va rectificar dient que sí que podrien sortir a passejar a un quilòmetre del seu domicili durant una hora al dia, l'ordre que s'ha fet oficial aquest dissabte.