Un jutge ha condemnat un jove a un any i onze mesos de presó pels incidents ocorreguts durant la celebració del Consell de Ministres a Barcelona el 21 de desembre de 2018, acusat dels delictes de desordres públics i d'atemptat a agent de l'autoritat.

Els fets jutjats es van produir cap a les 13.30 hores del 21 de desembre de 2018, quan unes 200 persones, entre elles el jove ara condemnat, es van concentrar a la confluència dels carrers Fusteria i Mercè, a prop de l'edifici de La Llotja on es reunia el Consell de Ministres, protesta que va acabar amb incidents com el llançament d'objectes, ampolles de vidre o llambordes contra les línies policials i amb càrregues dels Mossos d'Esquadra.

En la sentència, a la qual ha tingut accés Efe, el jutge considera provat que el dia dels fets l'acusat, Arnau EB, formava part d'un "grup nombrós i violent" que es va citar als voltants del lloc on es reunia el Consell de Ministres amb la intenció de "boicotejar" la seva celebració i per "enfrontar-se" a les forces de seguretat.

L'acusat "va contribuir amb la seva presència a primera línia de confrontació amb aquells agents a crear un clima de violència generador de desassossec en la ciutadania i que comprometia la normal convivència democràtica i el desenvolupament també normal de les institucions", subratlla la sentència.

El jutge de la secció vuitena de l'Audiència de Barcelona sosté a més en el seu escrit que les proves demostren que l'acusat va agredir un agent dels Mossos que formava part de l'operatiu policial, en un "clar menyspreu del principi d'autoritat".

Per tots aquests fets "plenament provats", el jutge ha imposat a aquest jove un any i tres mesos de presó per un delicte de desordres públics i una condemna de vuit mesos pel delicte d'atemptat a agent a l'autoritat, davant dels quatre anys de presó que havia sol·licitat el ministeri públic.