El jutjat Penal número 17 de Madrid ha condemnat dues dones per saltar-se el perímetre de seguretat de la casa del vicepresident del govern espanyol, Pablo Iglesias, i la ministra d'Igualtat, Irene Montero.

El jutjat de Madrid ha condemnat a pagar amb una multa dues dones, Ascensión D. i Ana Isabel Q, mare i filla, per un delicte de desobediència als agents de l'autoritat. El 30 d'octubre, totes dues van negar-se a sortir de la zona que forma part del perímetre de seguretat al voltant de la casa de Pablo Iglesias i Irene Montero.

La jutgessa els obliga a pagar sis mesos de multa, a raó de sis euros al dia, i absol a Ana Isabel Q., que va donar puntades a un dels guàrdies civils encarregats de la vigilància de casa, del delicte de maltractament lleu de l'obra i atemptar contra els agents de l'autoritat.

La sentència i els fets

La sentència detalla, segons El País, que s'ha optat per imposar una multa, la pena mínima en aquest cas, perquè les acusades no tenien antecedents penals i també a la vista de "l'entitat dels fets". Entén que la jutgessa que la condemna "serà prou per aconseguir els fins de prevenció general i especial de la norma", segons es llegeix en la sentència. Els fets van ocórrer al voltant de les 17:30 d'octubre. Mare i filla, de 59 i 34 anys, circulaven en un cotxe per Galapagar, quan un dels agents desplegats va demanar que s'allunyessin de la zona perquè es disposaven a fixar el perímetre de seguretat al voltant de la casa dels dos membres del govern espanyol.

En aquest moment, Ascensión D. es va baixar del cotxe i va increpar als agents "amb una actitud de menyspreu", recull la sentència, i els va dificultar l'obligació de protegir la zona. Davant la insistència dels guàrdies perquè s'allunyés, la seva filla, Ana Isabel Q., va baixar també del vehicle i els va increpar. Després de la negativa d'abandonar el lloc, els agents van desplaçar-les, però la jove va intentar saltar-se el perímetre de nou. Va caure a terra i va dir-li "fill de puta" i "imbècil" a un dels agents, al que va propinar unes puntades a les cames, que no van causar-li cap lesió.

No és el primer cop

La sentència d'aquest dilluns contra persones que se salten el perímetre, no és la primera, però sí que el seu càstig és menor que l'imposat el passat 5 de febrer pel jutjat 14 de Madrid, que va condemnar a set mesos de presó per un delicte d'atemptat contra un home que havia colpejat al pit d'un guàrdia civil qui va demanar-li que sortís del perímetre. El condemnat protestava junt amb altres persones a l'exterior del domicili. Al novembre, un jutge va dictar una ordre d'allunyament de 500 metres contra Miguel Ángel Frontera, un dels participants habituals en les protestes que envolten la residència.

Imatge principal: Foto d'Iglesias i d'Irene Montero. - ACN