L'exdirigent del PNB Iñaki Anasagasti ha assegurat en el seu blog, que la designació de la nova Mesa del Parlament "té agafada dels nervis l'espanyolitat".

"Que el germà de Pascual Maragall, president d'edat de la sessió, no hagi utilitzat el castellà per a res, que els escons dels empresonats i exiliats hagin estat coberts pel símbol groc, que l'independentisme presideixi el Parlament català després de creure que les eleccions ho canviarien tot, que hagin acabat amb Els Segadors cantat per tothom menys per Ciutadans, que l'antiga presidenta Forcadell hagi lliurat al nou president Roger Torrent la carta de l'últim president a l'exili, els confon i els irrita perquè mai no han entès res i a més, no volen entendre res. I no saben què fer a banda d'apel·lar a la força", ha indicat.

Segons ha manifestat Anasagasti, en un article titulat Estan horroritzats!!, parteixen de la base que Espanya és Madrid i que és a més castellana, i que els idiomes cooficials i les nacions "només ha d'arribar al nivell dels Coros y danzas". "No saben què fer i només el 155 és el seu bot salvavides per a creure que es pot arreglar una situació límit que per a ells ha arribat massa lluny", apunta.