L’Assemblea Nacional Catalana participarà en el concert solidari a Palafrugell aquest dissabte 28 de juliol en homenatge a Jordi Sànchez, que fa més de 9 mesos que està empresonat, i de tots els altres presos polítics, exiliats i represaliats. “El teu lloc és aquí” és el nom de “l’acte-concert-sopar groc”. Des de les sis de la tarda fins a la una de la matinada, més d’una desena de bandes posaran música a la protesta.

La Companyia Elèctrica Dharma, Duble Buble, Quim Vila, Arnau Tordera (Obeses), Èric Vinaixa, La Folie, Jordi Molina, Salva Racero, Virgínia Martínez (ex-La Porta dels Somnis), Gerard Sesé, Marina Rossell, Josep Tero, Senyor dels Llamps i Solk són algunes de les bandes que hi participaran. A més de la música, durant l’acte també hi haurà parlaments de membres de la societat civil i de formacions polítiques, com també amics, companys i familiars seus.

L’acte es durà a terme a la plaça de Can Mario de Palafrugell, al costat del Museu del Suro. Els assistents, per un preu de 10 euros, podran gaudir d’un entrepà de botifarra, una beguda i un “gelat groc”, fet per la cuinera Ada Parellada. Diverses territorials ja preparen autocars per anar-hi, i s’ha creat un lloc web especial per a l’ocasió.

Des de l'ANC es vol recordar que l’expresident de l’entitat està empresonat "perquè n’era el president. Ell mateix en coneixia el risc i sabia que l’Estat utilitzaria totes les formes de repressió que tingués a l’abast per aturar la independència".

Per això, l'ANC, conjuntament amb l’Associació d’Estudis per la Democràcia, associació creada per un grup d’amics de Sànchez amb la finalitat de fer-li costat, vol reconèixer tota la feina que va fer l’expresident i la seva gran implicació personal amb un acte de suport i homenatge, com els que ja s’han fet per als altres presos polítics, exiliats i represaliats.