Els Reis, acompanyats de les seves dues filles Elionor i Sofía, presidiran aquest dilluns els Premis de la Fundació Princesa de Girona en un acte al Palau de Congressos de Catalunya de Barcelona. Aquesta és la primera visita del monarca a Catalunya després de la sentència del judici al procés i, com era d’esperar, no se’l considera benvingut.

Les protestes contra la seva presència ja van començar diumenge a la nit quan unes 2.000 persones van tallar l'avinguda Diagonal de Barcelona per protestar amb una cassolada contra la visita del rei Felip VI. Els manifestants es van concentrar al voltant de l’hotel Juan Carlos I, on podria passar la nit el monarca, i del Palau de Congressos de Catalunya.

El d’ahir va ser un tastet del que s’ha organitzat per avui; un gran nombre d’entitats i col·lectius han fet una crida a fer saber al monarca que no és benvingut a Catalunya.

Seguim la visita de Felip VI a Barcelona en directe aquí

Pícnic per la República

Pícnic per la República ha citat a les 16:30 h a tots aquells que vulguin “fer saber al ‘preparao’ que a Catalunya no tenim Rei”. La quedada s’ha fet davant el Palau de Congressos de Catalunya, a l’avinguda Diagonal.

El col·lectiu ha compartit un vídeo en què es pot veure una persona que està preparant un pícnic a l’aire lliure i, de cop i volta, treu una baralla de cartes. D’aquestes cartes en separa el 12 de bastos (el rei de bastos) i la crema amb un encenedor.

Assemblea Nacional Catalana

L’ANC també ha fet una convocatòria a les 16:30 h al Palau de Congressos per “fer saber al Borbó que Catalunya no té rei”.

En un vídeo, l’ANC recorda que el Rei va ser “imposat pel franquisme”, “que aplaudeix la violència policial de l’1-O” i “que no representa a tothom”, entre altres afirmacions sobre el Monarca. Per aquests motius, l’entitat subratlla que “Catalunya no té Rei”.

Acampada a la plaça Universitat

Per la seva banda, els joves acampats a la plaça Universitat sortiran del campament i aniran caminant fins al Palau de Congressos.

CDR

Els Comitès de Defensa de la República (CDR) han organitzat actes de protesta en alguns punts de Catalunya.

Pel que fa a la ciutat de Barcelona, s’han muntat dues columnes per arribar a les 16 h al Palau de Congressos. Una d’aquestes marxes sortirà a les 15.30 h de plaça de Sants, i l’altra a la mateixa hora de la sortida de metro de Maria Cristina.

De la mateixa manera, els CDR han fet una crida per protestar en altres punts del territori com Lleida, Mataró, Sabadell i Tortosa, entre d’altres.

L'organització de l'Esquerra Independentista Endavant-OSAN s'afegeix a la convocatòria dels CDR.

Partits polítics

Les formacions independentistes catalanes també han confirmat assistència a la concentració davant el Palau de Congressos. Membres de JxCat, ERC i la CUP protestaran contra la presència del monarca a Barcelona.