Un any després de l’1-O, els ciutadans han tornat als col·legis electorals atacats per la policia espanyola. Aquest dilluns, desenes de persones s’han apropat fins als centres de votació per denunciar la brutal repressió policial. Hi han deixat escrits els seus missatges i hi han penjat llaços grocs i clavells vermells.

És el cas de l’Institut Pau Claris de Barcelona, que va deixar imatges esgarrifoses de la policia espanyola tirant votants escales avall, saltant al damunt seu i, fins i tot, intentant trencar els dits d’una noia. Unes imatges que van donar la volta al món. Fins al centre s’hi han acostat diverses desenes de persones. També s'han concentrat a l'escola Ramon Llull, on Roger Español va perdre un ull.

pau claris clavell 1-o n.t.

Durant el passat cap de setmana ja s’han celebrat diverses activitats en aquests col·legis, que continuaran aquest dilluns amb una gran manifestació que anirà de la plaça de Catalunya de Barcelona fins al Parlament, al Parc de la Ciutadella.

A més de llaços grocs en record dels presos polítics i els exiliats, els ciutadans que s’han apropat han deixat els seus missatges a les tanques de l’Institut Pau Claris. Pancartes com “ni oblit ni perdó”, “som gent de pau” o “jo hi vaig ser, jo vaig votar”.