De Lleida a Girona, de Vic a Barcelona. Diverses concentracions a favor de l'alliberament dels presos polítics han tingut lloc aquest dissabte en diversos punts de Catalunya. Els actes, convocats per les entitats independentistes, s'han produït just quan es compleixen 60 dies de l'empresonament preventiu dels líders de l'ANC i Òmnium Cultural, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

La concentració que ha agrupat més persones ha tingut lloc a Barcelona, on s'ha reunit centenars de persones a la plaça de Sant Jaume a les vuit del vespre, hora en què les organitzacions independentistes han fet una crida a manifestar-se davant dels ajuntaments.

A la concentració s'han pogut escoltar crits a favor de l'alliberament dels presos i de la independència i consignes contra l'article 155. En acabar l'acte, s'ha llegit un manifest en què es reivindicava el paper de Sànchez i Cuixart, als quals s'ha qualificat com "homes de pau". D'altra banda, també s'ha fet una crida a "defensar la democràcia" als carrers i a les urnes.

Marxa de torxes / CDR Gràcia

Foto: CDR Gràcia

En paral·lel també han tingut lloc diverses marxes de torxes organitzades pels Comitès de Defensa de la República, com la que ha omplert els carrers de Gràcia.

Concentracions arreu

Unes 1.000 persones han omplert la Plaça del Vi de Girona amb llaços i bufandes de color grocper demanar la llibertat dels "presos polítics".

Democràcia Girona / ACN

Foto: ACN

Els assistents han mostrat cartolines de color groc. L'acte a Girona ha durat prop de mitja hora i ha inclòs la lectura d'un manifest en contra de l'article 155. L'acte ha acabat amb el cant dels Segadors i crits a favor de la independència.

A Terrassa també s'han concentrat desenes de persones que també han cridat consignes a favor de l'alliberament dels presos.

En paral·lel, a la Seu d'Urgell també s'han viscut escenes similars.

Per la seva banda, a Lleida i a Tarragona també s'han afegit a les concentracions amb complements grocs. La plaça Major de Vic també s'ha omplert de persones pels volts de les 8 del vespre.

Foto: Ajuntament de Vic