Aquest dissabte Tortosa decidirà què fer amb les restes del feixisme, i justament després, un grup falangista de la ciutat ha convocat una manifestació davant del monument. En el missatge a Facebook que han escrit els mateixos organitzadors, asseguren que "es podran portar banderes patriotes com l'àguila de San Juan o la de la Falange". En aquest mateix escrit asseguren que els detalls de la convocatòria encara no estan decidits, però que es comunicaran amb antelació. 

Aquest dissabte l'Ajuntament de Tortosa ha convocat una consulta per decidir què fer amb el monument franquista en record de la Batalla de l'Ebre que hi ha al municipi. Podran votar-hi tots els majors de 16 anys empadronats a Tortosa, i es pot triar entre dues opcions: "Retirar-lo i museïtzar-lo" o "Mantenir-lo, reinterpretar-lo i contextualitzar-lo". En ambdós casos es presenta com una mesura "per promoure la memòria històrica i la pau".

L'alcalde, de Convergència, ha afirmat que votaria a favor del manteniment, i també ho faran cinc dels seus companys de partit al consistori, en tant que dos en sol·licitaran la retirada. Els representants d'Esquerra estan a favor de la retirada, igual que els de Movem Tortosa, i ambdues formacions faran campanya per la retirada. La CUP defensa no participar en el referèndum i ha assegurat que portarà el monument als tribunals, perquè vulnera la Llei de Memòria Històrica. Òmnium, l'ANC i els sindicats també s'han posicionat per la retirada del monument.