Moviment dels comuns a tres dies de les eleccions i que ja ha indignat l'independentisme. El candidat d'En Comú Podem ha anunciat que el seu grup parlamentari ha sol·licitat formalment la compareixença del president de la Generalitat al Parlament arran de la filtració del sumari de l'Operació Judes que el vincula amb els CDR empresonats. 

"La ciutadania mereix que el president comparegui i digui si les informacions són certes", és l'argument que esgrimeix Asens per justificar la petició d'explicacions. Amb tot, ha demanat "prudència" perquè el sumari només es troba en la fase inicial i ha destacat la necessitat de garantir la presumpció d'innocència dels investigats. 

Davant l'allau de crítiques que ha començat a rebre d'una part de l'independentisme, Asens ha explicat que precisament perquè vol "esclarir la veritat" considera "que el millor seria que el president s’expliqués o ho desmentís" En aquest sentit ha defensat que fins que això no passi "el més prudent és no fer valoracions sobre la informació publicada i menys sobre la seva credibilitat".