Els comuns han convidat Podem Catalunya a "reflexionar" després dels resultats "clarament dolents per a l'esquerra" a Galícia. "És el moment de la unitat", ha clamat el portaveu de Catalunya En Comú, Joan Mena. De fet, el portaveu de Podem Espanya, Pablo Fernández, ha admès que la seva formació ha de fer "una reflexió" pels mals resultats a Galícia, on ha quedat per darrere del PACMA en vots. Tot i això, Fernández no es retracta de la decisió d'anar en solitari i argumenta que "qualsevol altra fórmula tampoc hauria servit per canviar el govern".

Malgrat tot, la coordinadora de Podem a Catalunya, Conchi Abellán, va afirmar aquest dissabte que les relacions amb els comuns "actualment no existeixen" perquè tenen "diferents maneres d'entendre la política" i va obrir la porta a presentar-se per separat a les eleccions del Parlament de Catalunya, que apunten al febrer del 2025. "Cal començar a normalitzar que podem anar junts o separats", va dir a Catalunya Ràdio.

Mena lamenta els resultats a Galícia

Així mateix, el portaveu dels comuns ha lamentat els resultats de Galícia, on el PP ha revalidat la majoria absoluta i el BNG s'ha erigit com a gran alternativa. "És desolador que un partit corrupte i clientelar com el PP, que destrossa tots els serveis públics, segresta la justícia i menysprea les polítiques socials i mediambientals, continuï guanyant les eleccions a Galícia", ha valorat Mena. D'altra banda, el portaveu s'ha referit a les negociacions amb el Govern pels pressupostos. Ha insistit que "no facilitaran" els comptes de la Generalitat "si hi ha un projecte com el Hard Rock". "Ni abstenció ni vot a favor", ha remarcat.

Mena també ha reconegut que són uns "mals" resultats per a Sumar a les eleccions gallegues i ha instat la formació a "continuar construint un projecte de l'esquerra transformadora". "Quan aquest projecte estigui fort i consolidat a Galícia, és quan podrem batre la majoria absoluta" dels populars, ha sentenciat Mena. El portaveu s'ha mostrat partidari de crear "espais unitaris, perquè estem convençuts que tenim molts punts en comú", ha dit.

Ni un sol euro al Hard Rock

Sobre els pressupostos de la Generalitat, Mena ha repetit que el Hard Rock és una "línia vermella" i ha demanat que "no hi hagi ni un sol euro" als comptes del Govern per a aquest projecte "per començar a negociar". "És insostenible des del punt de vista mediambiental, i també des del punt de vista econòmic", ha comentat, i ha afegit que treballaran "perquè aquest projecte s'arxivi, no és un intercanvi de cromos", ha afegit.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!