"En el seu moment no ho va saber fer ni aturar, aplicant les mesures que calia prendre". Catalunya en Comú ha valorat amb aquestes paraules l'actuació del fins ahir conseller d'Exteriors, Alfred Bosch, en relació al cas d'assetjament sexual del seu excap de gabinet, Carles Garcías Hernández.

Per altra banda, el PSC ha titllat el comportament de Bosch "d'intolerable" i ha retret a ERC "no actuar amb celeritat". En la mateixa línia s'ha expressat Cs, que demana "que s'arribi fins al fons". La CUP ha valorat positivament que el conseller dimitís per assumir "responsabilitats", però ha lamentat que només s'hagi fet quan el cas s'ha fet públic.

Tots quatre grups coincideixen a exigir al Govern una investigació profunda sobre els fets succeïts perquè, com assenyalen els socialistes "la situació no s'arregla amb la dimissió de Bosch". També els cupaires han defensat que els protocols no poden ser només "burocràtics" i han demanat que s'"aclareixin els fets".

Fa menys de 24 hores que Bosch va anunciar la seva dimissió arran de la mala gestió de la situació. Un gest que Susana Segovia dels comuns ha qualificat de "conseqüència inevitable" després d'haver "allargat la permanència de la persona a la conselleria", cosa que no va fer més que "allargar l'abús". 

Els comuns expressen "tolerància zero cap als comportaments masclistes". En aquest sentit, insten el Govern de la Generalitat a aprofundir en una investigació que determini per què no es van activar els protocols previstos en aquests casos. 

De la seva banda, David Mejía en nom de Ciutadans ha reclamat "que no quedi impune cap responsable ni coneixedor de la qüestió".