La comunitat jueva a Catalunya, representada per la Fundació Congrés Sefarad Mundial, ha enviat una carta a l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en la qual l'acusa d'"atacar, ofendre i insultar Israel", així com de fer "propaganda que ataca tot Israel per encobrir l'odi als jueus". Un comportament que, segons l'esmentada fundació, "incita a l'antisemitisme".

El comunicat arriba en un moment molt tens entre la comunitat jueva i el consistori d'Ada Colau. La ciutat havia d'acollir dimarts passat un partit de la Lliga Mundial femenina de waterpolo entre Israel i Espanya. Però les seleccions van haver de canviar dues vegades de piscina i finalment celebrar el partit a porta tancada al CAR de Sant Cugat del Vallès, després que el Govern posés a disposició dels organitzadors de l'esdeveniment les instal·lacions esmentades.

Els partits de l'oposició a Barcelona van criticar l'actitud de l'alcaldessa, que no s'ha manifestat i s'ha desentès de la polèmica, i va permetre el boicot. Tanmateix, la comunitat jueva ha anat un pas més enllà i acusa Colau i el seu primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, d'afavorir conductes antisemites.

A la carta enviada a l'alcaldessa pels representants de la fundació Congrés Sefarad Mundial, se la fa responsable de "facilitar i permetre conferències protagonitzades per terroristes palestins a la nostra ciutat [en al·lusió a Leila Khaled], així com manifestacions públiques contra Israel que han ferit el poble jueu". "Vostè mateixa ha participat diverses vegades en assumptes relacionats amb la condemna sense matisos a Israel", afegeix la fundació. També l'acusa d'"atacar" i difamar Israel", la qual cosa, segons diu, equival a "atacar i difamar la nació d'Israel i per tant el poble jueu".