Matías Carnero, el president del comitè d'empresa de Seat Martorell, ha reconegut, al mitjà basc EITB, que han rebut "pressions polítiques i monàrquiques" per canviar la seu social i ha explicat que "durant la trobada a la Zarzuela després del 12-O, va haver-hi converses on es va parlar del futur de la Seat". Sobre qui ha pogut trucar a la direcció, Carnero explica les relacions de l'empresa automobilística amb l'Estat i la monarquia: "el Rei i Mariano Rajoy coneixen els directius i els consells de Seat, no oblidem que un dels consellers del consell administratiu és Josep Piqué, a partir d'aquí, cadascú ho pot entendre com vulgui". 

També ha confirmat que existeix preocupació pel conflicte i que està activat un gabinet de crisi, "ens hem reunit amb el president i dues persones més en els últims tres dies per avaluar la situació política catalana". Tot i això, ha explicat que Seat "no vol entrar en cap conflicte polític" i que l'objectiu de l'empresa és seguir treballant i vendre productes.

Sobre el tema del canvi de seu social, ha explicat que no cal preocupar-se, ja que Seat té una oficina a Madrid que "és on hi ha el senyor García Sanz, el president del consell d'administració, i només seria moure un telèfon, una cadira i una taula, més els impostos que comportaria", encara que reitera que han rebut pressions perquè "interessa" que Seat es mogui, però remarca que ells no es posicionaran.

Carnero ha explicat que la presentació del nou model segueix activa però s'ha hagut de posposar perquè ara no tindria l'efecte desitjat. Per últim, ha confirmat que "pot garantir feina, ja que estem en un moment dolç de vendes" tot i que no pot saber què passarà d'aquí a dos mesos, però "amb les previsions rebudes els últims dies, les vendes han pujat".