La comissió del cas Koldo al Congrés ha citat a declarar la presidenta de les Balears, Marga Prohens (PP), i l'actual ministre de Política Territorial i Memòria Democràtica, Ángel Víctor Torres (PSOE), en la seva condició d'expresident de les Canàries. La Mesa, que investiga els contractes d'emergència per a la compra de material sanitari durant la pandèmia, ha informat aquest dilluns que els ha convocat el 27 de maig i el 10 de juny, respectivament. La comissió, on el PSOE i Sumar tenen majoria, ha volgut continuar amb la investigació del cas Koldo a les Balears i, després de les eleccions europees, aprofundir en la contractació per part de l'anterior govern canari de l'empresa vinculada a la presumpta trama de comissions. L'exassessor del ministeri de Transports Koldo García també és un dels investigats.

El govern popular de les Balears reclama els diners de les mascaretes

El president de la comissió, el socialista Alejandro Soler, ha explicat que el pròxim dilluns 27 de maig les compareixences arrencaran amb l'actual director del Servei de Salut de les Balears, Javier Ureña, i ja a la tarda comptaran amb la consellera de Presidència i Administracions Públiques, Antonia María Estalleras. Més tard, a les sis, compareixerà Marga Prohens. A tots ells se'ls preguntarà sobre l'expedient de reclamació presentat per l'anterior govern, que va iniciar un procediment per demanar a l'empresa Soluciones de Gestión 2,6 milions dels 3,7 que van pagar per les mascaretes per haver rebut un material de qualitat inferior a la comprada. Ara, però, el govern popular reclama la totalitat dels diners. Aquesta és la segona jornada dedicada a investigar l'executiu de les Balears. L'anterior presidenta, Francina Armengol, que ja va comparèixer davant la comissió, va declarar que no havia ocultat informació al nou govern durant el traspàs de poders.

El PP demana excloure peticions de documentació ja aprovades

El Partit Popular ha demanat a la comissió del Congrés que exclogui de les peticions de documentació aprovades un total de 174 sol·licituds. Segons ha explicat el president de l'òrgan, el dilluns es reuniran per estudiar la demanda. La setmana passada la comissió ja va retirar del seu llistat inicial més de 40 peticions, moltes de les quals afectaven el pare, la mare, el germà i la parella de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso. Aquestes sol·licituds van eliminar-se a proposta dels serveis jurídics del Congrés, que van afirmar que no tenien relació amb l'objecte de la investigació: els contractes per a la compra de material sanitari durant la pandèmia.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!