L’excomissari José Manuel Villarejo va intentar blanquejar la seva activitat internacional sota el paraigües de Nacions Unides quan l’any 2015 va posar en marxa els tràmits per “analitzar, dissenyar i establir una associació de l’ONU”.

El contracte d’aquesta associació, avançada per la Cadena SER, figura en una de les peces del cas Villarejo. Segons els investigadors, l’objectiu d’aquesta iniciativa era “intentar captar voluntats” dins l’organisme internacional i influir en acord petroliers o en extradicions, com el cas del navilier espanyol Ángel Pérez Maura, que va contractar els serveis de Villarejo.

El contracte va ser tramitat per l’advocat de l’excomissari, Rafael Redondo, que la setmana passada va declarar en qualitat d’investigat davant del jutge de l’Audiència Nacional que investiga Villarejo per haver intentat frenar l’extradició del navilier Pérez Maura a Guatemala per un cas de corrupció a canvi de deu milions d’euros.

El contracte per crear l’associació de Nacions Unides va ser redactat, però no hi ha constància que finalment fos registrat. Va ser aquest moviment, segons els investigadors citats per la Cadena SER, els que van portar a qualificar l’excomissari com a un perill per a la seguretat nacional. Villarejo està en presó preventiva des del novembre del 2017.