Nova pixada fora de test de l'alt representant de la Unió Europea per a Afers exteriors, Josep Borrell. Masclista i paternalista, així s'ha mostrat aquest dimecres en una entrevista a TVE, quan en ser preguntat pel Mundial que aquest diumenge va aconseguir la selecció espanyola femenina de futbol, ha assegurat que "ara les nostres dones estan aprenent a jugar a futbol tan bé com els homes". Durant la seva intervenció al programa ha recordat el gol que Andrés Iniesta va marcar l'11 de juliol de 2010, que va donar el primer mundial a la història de la selecció espanyola de futbol, i ha estat aquí quan ha comparat el joc d'ambdues seleccions, per a Borrell que estiguin aprenent dels homes "ja és una molt bona notícia". Les crítiques a Borrell a les xarxes no s'han fet esperar i l'han qualificat de masclista. 

Més pressió per a la dimissió de Rubiales 

El comentari masclista de Borrell arriba enmig de la polèmica amb el president de la Real Federación Española de Futbol (RFEF), Luis Rubiales, que té l'origen en el petó forçat que va fer-li a la jugadora de la selecció espanyola Jennifer Hermoso en la celebració del Mundial. Les crítiques sobre aquest gest no es van fer esperar, i ja són molts els que exigeixen la seva dimissió. La líder de Sumar i vicepresidenta segona del govern espanyol en funcions, Yolanda Díaz, va anunciar aquest dimarts que el seu partit ha denunciat el petó forçat de Rubiales a Hermoso davant del Consell Superior d’Esports per infracció greu. “Les federacions esportives estan sotmeses a la Llei de l’Esport i el consell ha d’actuar perquè el masclisme no quedi impune”, remarcava Díaz a través de la xarxa X, abans Twitter. 

El Getafe ha estat el primer club de 1a Divisió que s'ha manifestat sobre el cas, i el seu president Angel Torres, ha exigit la dimissió del president de la RFEF. "Rubiales no pot estar un minut més com a president. Té tres denúncies, tenim el Mundial del 2030 amb Portugal i no podem tenir algú que ha donat aquesta imatge", ha expressat. Torres ha anat un pas més enllà i ha suggerit que hauria de ser el mateix Luís Rubiales qui fes un pas al costat i, si no ho fes, apel·la Pedro Sánchez a prendre cartes en l'assumpte: "El que ha de fer Rubiales és dimitir. El seu comportament ha estat lamentable. No pot seguir un minut més com a president de la Federació i si no dimiteix ha d'intervenir Pedro Sánchez per sancionar-lo i procedir a inhabilitar-lo".

Assemblea extraordinària de la selecció de futbol

La Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) ha convocat amb caràcter d’urgència una Assemblea General Extraordinària el divendres vinent a les 12:00 hores per debatre sobre el petó forçat. En un comunicat, la federació ha explicat que després dels “últims fets ocorreguts durant la cerimònia d’entrega de premis del mundial” es vol informar que “estan obertes les diligències internes de la federació referents a assumptes d’integritat, així com la resta de protocols aplicables”.