Mentre el colpista Antonio Tejero se'n va al jutjat a interposar una demanda contra el líder del PSOE, Pedro Sánchez, per "posar la pàtria en risc", ha revelat per primer cop que el rei emèrit espanyol, Joan Carles I, va ser qui va preparar el cop d'estat del 23 de febrer del 1981. "Jo al rei Joan Carles el vaig fotre viu. Tenia preparat amb Armada un govern al seu gust. Però feia falta un militar perquè donés el cop. Aquest vaig ser jo", ha dit la cara més visible del cop d'estat del 23-F. De fet, assegura que quan va veure el que anava a ser "allò" ho va "anular". "Després em van trair tots: el rei, Armada, Milans del Bosch...", revela Tejero en una entrevista a El Español. 

Vol un govern de concentració

L'ex tinent coronel de l'exèrcit espanyol, de 91 anys, opina que a Espanya avui "es legalitza tot el que pot enfonsar" l'Estat i assegura que no li agrada la Constitució, malgrat posar-la com a argument en la denúncia contra Pedro Sánchez. "S'ha de complir. No m'agrada la Constitució. No la vaig votar. Però tampoc m'agrada el bacallà amb tomàquet i me'l menjo si me'l posen davant", subratlla Antonio Tejero, a qui li agradaria un govern militar que "posés les coses al seu lloc". "Accepto el PP com a mal menor", subratlla sense dir res de Vox. 

La gent d'esquerres al govern, el que ho va parar tot

En l'entrevista, a més, el biògraf de Tejero, Álvaro Romero, assegura que el que està dient Tejero és que el cop estava pensat per posar un govern de concentració presidit pel general Armada i pactat amb el rei Joan Carles I. "Quan Armada va arribar al Congrés —diu Romero—, va mostrar a Tejero la llista de membres d'aquest nou govern. Hi havia gent provinent de l'esquerra. Llavors, Tejero va impedir que Armada entrés en el Congrés per a proclamar-se president", diu el seu biògraf.

Tots sabem com va acabar aquell dia. Amb Antonio Tejero entrant al Congrés de Diputats amb la pistola enlaire i aturant la investidura de Calvo Sotelo; amb diversos diputats amagant-se sota el seient de la cambra; el president Adolfo Suárez, el líder del Partit Comunista, Santiago Carrillo, el vicepresident del govern Manuel Gutiérrez Mellado encarant-se amb Tejero; i amb el rei Joan Carles I ordenant la retirada de les tropes evitant d'aquesta forma el cop d'estat. 

En la seva denúncia, Tejero assenyala també la trobada entre la vicepresidenta del govern espanyol en funcions i líder de Sumar, Yolanda Díaz, amb l'expresident català i líder de Junts, Carles Puigdemont, a Bèlgica; sobre el qual retreu que es va fer "sabent la proposta reiterada de Junts per Catalunya per l'amnistia i un referèndum d'independència com a condició per a la investidura" de Pedro Sánchez.