El líder del PSC a l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, s'ha dirigit al líder de JxCat, Joaquim Forn, recordant el "moment d'excepcionalitat política" que vivim. "Cap dels que estem aquí, n'estic segur, desitjaríem haver arribat a aquest punt", ha assenyalat en referència a la presència de Forn com a pres preventiu.

El socialista ha lamentat que la "judicilització" hagi pres "el relleu" a la paraula i ha subratllat que això és la "constatació d'un fracàs". Collboni ha indicat que el nou govern municipal expressarà "el reflex del que és Catalunya" i ha defensat "l'esperit obert i tolerant" de la ciutat de Barcelona. 

Collboni també ha defensat que el nou govern de BComú i PSC, amb Ada Colau com a alcaldessa, tindrà "tota la legitimitat democràtica". En el seu discurs ha avisat: "Ja n'hi ha prou de mesurar la legitimitat dels governs en funció de si són de la nostra simpatia".

A les crítiques sobre que l'acord de govern de Colau i Collboni representen les elits, després de rebre vots de Manuel Valls, Collboni ha afirmat: "Representem els poderosos, a més de 300.000 electors poderosos i poderoses", en al·lusió als votants que sumen les dues formacions, i ha defensat el pacte perquè els socialistes posen per davant Barcelona a l'interès personal o polític, i no podien quedar-se "passius".

El socialista ha tingut paraules per a Manuel Valls, a qui ha reconegut la seva "generositat" en aportar tres dels seus regidors perquè Colau pogués aconseguir la majoria absoluta necessària en el ple per formar un govern amb el PSC.