L'alcaldessa de Barcelona, Ada colau, ha visitat avui a Soto del Real a Jordi Sànchez i a Jordi Cuixart, i a Estremera a Joaquim Forn, i tot i que també volia veure a Junqueras, també a Estremera, no li ho han permès. Després de la visita, Colau, ha declarat que la presó preventiva es completament injusta i ha criticat la crueltat que suposa que estiguin a centenars de quilòmetres de casa seva. Després d'això ha demanat la seva llibertat el més aviat possible.

L'alcaldessa també ha assegurat que l'única solució per resoldre l'actual situació a Catalunya passa per recuperar l'autogovern. A més a més, ha convidat tant a la part catalana com a l'espanyola a tancar ferides, "bastir ponts", i començar la via del diàleg entre els que discrepen. 

Finalment, Colau també ha carregat contra la "judicialització de la política" i ha assegurat que l'existència de presos polítics augmenta la fractura entre Catalunya i Espanya i en dificulta una possible solució entre les parts.

Cuixart agraeix la visita

El president d'Òmnium ha agraït a Colau la visita i ha afegit que s'ha de seguir defensant la llibertat i els drets humans. Finalment ha afegit que també s'ha de defensar el dret a viure en una democràcia.