L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha assegurat avui al Matí de Catalunya Ràdio que el canvi de president de la Generalitat “va molt bé”, i ha subratllat que “Puigdemont és més assequible que Artur Mas”.

En aquest sentit s’ha referit a les obres de la L9 i L10 del Metro, que ara ja arriba a l’aeroport, però és que el projecte s’ha d’allargar fins a la Marina, un barri on “se senten oblidats”, segons ha dit l’alcaldessa. Durant la reunió de dijous passat entre Puigdemont i Colau es va arribar a un "acord polític" per a la segona fase de la construcció de la línia i ha assegurat que ara “hi estem més a prop" i, per tant, "esperem que sigui imminent”.

Colau demana a TMB que “desconvoquin la vaga”

Una de les demandes destacades que Colau ha fet aquest matí, anava dirigida explícitament als treballadors de TMB. L’alcaldessa considera que la vaga, que els treballadors tenen prevista pels dies del MWC, és “una espasa de Dàmocles” per poder seure a la taula de negociació. Segons Colau, l’Ajuntament “té tota la voluntat de negociar”, però no ho pot fer si hi ha una vaga convocada.

“Tot el suport” a les famílies dels Maristes

Pel que fa a l'escàndol de pederàstia destapat a l'escola Maristes de Sants-Les Corts, l’alcaldessa troba “incomprensible” que havent-hi denuncies no s'actués, i per això assegura que s'ha obert una investigació amb el Consorci d’Educació. Colau també ha volgut deixar clar que les famílies tenen tot el suport de l’Ajuntament i que faran “tot el que estigui a les nostres mans”.

Podemos no ha deixat "d'apostar pel referèndum"

Segons l'alcaldessa i líder d'En Comú, "que Podem digui que està obert a parlar del model federal amb el PSOE no vol dir que abandoni la defensa del referèndum". De fet, per Colau, no ha deixat de defensar-ho "ni un segon". A més, Colau s'ha dirigit al PSOE per dir-los que no poden dir 'no' al referèndum "sense ni tan sols posar una altra opció sobre la taula".