L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha trencat el silenci després que funcionaris municipals esborressin un mural amb la cara del rei emèrit i la reivindicació de la llibertat del raper Pablo Hasél. Colau ha admès que s'ha comès un "error" i que el "mural no s'hauria d'haver esborrat".

L'alcaldessa assegura que darrere no hi ha hagut cap ordre política per enretirar el mural. "Per això hem demanat ja revisar el protocol que s’ha aplicat", ha explicat en una piulada. ElNacional.cat ha pogut contactar aquest migdia amb l'artista del mural, Roc Blackblock, i assegura que "desconeixia" que l'hi haguessin retirat. Al llarg de la tarda, però, ha rebut una disculpa formal de l'Ajuntament de Barcelona.

Hasél titlla els comuns de "farsants"

El raper Pablo Hasél —que té l'ordre d'entrar aquest divendres a la presó per complir amb una condemna per injúries a la Corona i enaltiment del terrorisme, entre altres delictes— ha denunciat a les xarxes l'actuació del partit Unides Podem en casos com el seu. "Ja no és que no facin absolutament res per evitar els nostres empresonaments, és que a sobre ajuntaments com el de Colau esborren murals republicans", ha escrit en una piulada on també els titlla de farsants

 Aquest mural estava situat al parc de les Tres Xemeneies del Poble Sec, davant l'antiga central elèctrica de la Canadenca, i no ha durat ni 24 hores. El regidor de Drets i Ciutadania, Marc Serra, també ha lamentat que els serveis de l'Ajuntament "l'hagin esborrat per una decisió precipitada que no obeeix a cap indicació política".

"Aquesta tarda he parlat amb l'artista Roc Blackblock per fer-li arribar disculpes en nom de l'Ajuntament. Li he traslladat el compromís de revisar els protocols perquè això no torni a passar", ha explicat en un seguit de piulades.