Una trobada de “màxima cordialitat”. Així ha descrit l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, la reunió que ha mantingut aquest dimarts a la tarda amb el nou president del Parlament, Roger Torrent, que l’ha rebut al despatx d’audiències. Colau ha traslladat a Torrent la satisfacció per haver recuperat la cambra de la intervenció, però també li ha traslladat la seva “preocupació” per les circumstàncies que envolten la investidura. “Necessitem tenir un president o presidenta efectiu, que pugui estar present a Catalunya”, ha dit Colau en declaracions als periodistes.

“Li he transmès l’alegria que comenci una certa normalització institucional, que el Parlament s’hagi constituït i hi hagi un president”, ha explicat Ada Colau, que ho ha descrit com un “primer pas positiu”. No obstant això, s’ha mostrat preocupada per la incertesa que envolta la conformació del Govern. “Per nosaltres és molt important tenir govern el més aviat possible per abordar un munt de temes”, ha defensat.

colau torrent nico

En aquest sentit, l’alcaldessa de Barcelona ha reivindicat la necessitat d’un govern acabi amb “l’època del 155” i es posi a treballar. “Necessitem interlocutors polítics amb qui asseure’ns”, ha assegurat. Colau ha assenyalat que Torrent no li ha pogut donar detalls sobre el ple d’investidura, perquè ho acabaran de concretar en la reunió de la Mesa ampliada prevista per aquest dijous.