L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, creu que la reforma del Codi Penal pels delictes de sedició i rebel·lió està "més a prop que mai" i que es podrà fer en els pròxims mesos.

En una entrevista a Ràdio 4 i La 2, Colau considera que s'ha de ser "pràctic" i fer les dues coses: l'indult, però també una reforma del Codi Penal "per a què no torni a passar". I es que, segons Colau, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ja ha assumit l'anomenada via Asens.

Pel que fa a la cúpula judicial, creu que no hi haurà decisions "més ponderades" fins que no hi hagi una renovació de la "cúpula polititzada". Tot i així, diu que l'absolució del major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, hauria de tenir conseqüències.

Tercer mandat?

Per altra banda ha reiterat que no descarta optar a un tercer mandat i posar-se a disposició dels comuns "si fos útil per al projecte" perquè considera que té una responsabilitat i que ha de portar-la fins al final.

"He entrat a la institució per impulsar una altra manera de fer política i fer que Barcelona pugui ser un model referent. Ens hem trobat en un context d'excepcionalitat i, dins d'aquest, em poso a disposició del projecte per consolidar-lo".

Respecte a aquest moment d'excepcionalitat, marcat per la pandèmia de la Covid-19, Colau ha alertat que els Centres d'Atenció Primària (CAP) estan saturats i ha explicat que estan intensificant les converses amb la conselleria de Salut.

En aquest sentit, s'ha ofert a buscar més espais municipals per destinar-los a fer proves PCR: "Si podem oferir més espais, busquem-los perquè la primària es troba al límit i necessita reforços ja".