Contundent plantofada del periodista i exdiputat de la CUP Antonio Baños a l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. Després que la líder de Barcelona En Comú demanés a l'independentisme que no prometi als seus votants "coses que se sap que no es podran complir", Baños ha aprofitat per respondre-li.

"Els CIES, la casta", ha escrit en una piulada plena d'emojis somrient. D'aquesta manera, Baños ha fet referència a les promeses que ni la mateixa Colau ni l'espai dels comuns i Unidas Podemos no ha complert des que van arribar a institucions com l'Ajuntament de Barcelona i el govern espanyol.

TUIT baños

"Etapa postprocés"

Colau ha fet aquestes declaracions en una entrevista a El Periódico, on ha sostingut que "estem ja en una etapa postprocés" i el diàleg sobre la relació entre Espanya i Catalunya "ha començat i no té marxa enrere", i "la majoria del país és aquí, al marge dels partits polítics".

Per Ada Colau, no cal vetar temes com el referèndum d'autodeterminació, però cal saber que "cal reconstruir, primer, una relació estable, una relació de confiança i on es vagi pas a pas".

"El diàleg entre diversos és pesat i, per tant, no es pot generar la il·lusió que això en dues reunions es resol, perquè és mentida. I si una cosa no hauria de repetir l'independentisme dels anys anteriors, és dir coses als seus propis votants que no es poden complir, perquè això ha generat molta frustració al país. Per tant, demanaria una cosa molt concreta: no s'han de prometre coses que se sap que no es podran complir", ha declarat Ada Colau.

En opinió de l'alcaldessa de Barcelona, "la majoria de Catalunya vol que hi hagi una etapa on els conflictes polítics es resolguin políticament, dialogant i negociant. Aquesta nova etapa no té marxa enrere, encara que és evident que els que han viscut del conflicte s'hi resisteixen. D'una banda, l'extrema dreta espanyola, com pot ser el cas de Vox, però també aquí, Junts per Catalunya ara mateix es troba fora de joc, intenta bloquejar i torpedinar qualsevol proposta de diàleg".

Díaz millor que Iglesias

Colau també ha afirmat que el lideratge de l'actual vicepresidenta segona, Yolanda Díaz, a Podemos és millor que el del ja retirat Pablo Iglesias per a aquest moment de sortida d'una crisi, en què cal "construir moltes aliances", "per la manera de fer política dialogant i d'evitar polèmiques que no siguin prioritàries".

"Al Pablo se li ha de reconèixer que, en un moment on hi havia un bipartidisme instal·lat des de feia dècades i semblava que no podia haver-hi cap altra cosa, amb un atreviment i amb un caràcter molt fort, va aconseguir obrir una bretxa i fer coses que semblaven impossibles. Va crear un nou espai polític que va dir les coses pel seu nom i que va desafiar determinades elits. I crec que en aquest moment aquest lideratge va ser un encert. Però, després, els moments històrics també van canviant i en aquest sentit crec que Pablo va ser un molt bon lideratge en el moment en què es va crear Unidas Podemos", ha argumentat Colau.