L'Ajuntament de Barcelona ha demanat a Òmnium que no s'utilitzin espelmes en protestes o concentracions ciutadanes, tal com estava previst per a la convocatòria d'aquest dimarts al vespre davant la delegació del govern espanyol. El consistori ha atès les advertències dels serveis de neteja i prevenció d'accidents sobre el risc que suposa per a la seguretat viària.

Des de l'ajuntament s'ha recordat la ''situació complicada'' que es va produir després d'una manifestació d'aquestes característiques i per això, el consistori confia que les entitats atendran la recomanació per ''afavorir'' el bon desenvolupament de la concentració i que se substituiran les espelmes per altres elements d'il·luminació de fàcil accés com ara els telèfons mòbils.

La manifestació que ha recordat l'ajuntament és la que va ser la primera protesta per l'empresonament dels Jordis, ara fa dos anys. Aquell dia es va convocar els manifestants a omplir la Diagonal amb espelmes i la cera que va caure a la calçada durant la protesta va obligar a mantenir tallada la via fins gairebé 24 hores més tard, ja que la tasca de neteja va ser molt complicada.