Nou front obert contra l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. En aquest cas la denúncia ve donada pel sindicat més gran de la Guàrdia Urbana, el Centre Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) que també acull personal d'altres àrees de l'administració. El motiu? Colau obliga que els agents de la nova promoció 93B hagin de compartir cascos, guants, botes i tota la roba per vestir-se de guàrdia urbà. Una situació que afecta 180 membres d'aquest cos i que és totalment antihigiènica. De fet, en el cas dels cascos, se'ls han d'intercanviar, amb l'afegit que no es poden rentar com, si més no, pot passar amb els pantalons o la camisa.

Demanen treballar amb dignitat

La policia patrulla sense seguretat sanitària i en un comunicat el CSIF lamenta que la solució que se'ls ha plantejar és que "s'intercanviïn el material i comparteixin entre companys elements de protecció individual". Un fet que atempta contra les lleis derivades de la pandèmia pel coronavirus però també dels decrets anteriors a la situació que actualment vivim. En una carta dirigida explícitament a l'acaldessa, Ada Colau, el sindicat avisa que es reserva el dret a interposar una denúncia per vulneració de drets si no atenen el seu requeriment: "Això demostra, una vegada més, la deixadesa d'aquest govern perquè els empleats públics treballin dignament".

En el comunicat, els agents també lamenten que "aquesta pràctica demostra les retallades econòmiques que aquest govern està fent en la seguretat pública, ja que no dotar-nos dels elements bàsics posa en risc als agents. És sens dubte una falta de previsió, planificació i deixadesa”. L'escrit també s'ha enviat al Comitè de Seguretat i Salut Pública perquè solucioni aquesta situació d'urgència.

Colau, en contra de la llei

L'Administració té per norma assignar cascos d'ús individual als policies i per tant està prohibit compartir-los. Ara s'estan saltant la Llei 31/1995, del 8 de novembre, en matèria de prevenció i riscos laborals. D'altra banda, en el context actual de pandèmia es posen en perill les mesures de seguretat i higièniques que les mateixes autoritats sanitàries i el govern espanyol, cogovernat pel partit de Colau, han indicat de forma reiterada. El problema, reiteren, no és només del casc, sinó de tot el que necessiten. El secretari general del CSIF, Horacio López, titlla Colau "d'irresponsable" i considera que compartir els equips de protecció individual (EPI) "és una temeritat". Des del consistori, de moment, silenci absolut.