L’alcaldesa de Barcelona, Ada Colau, ha incendiat la xarxa social twitter després d’haver acusat el periodista Antonio Baños de fer-li ‘bullying’ a causa d’una sèrie de discrepàncies mantingudes arran de la posició dels comuns sobre el darrer episodi de la crisi de la monarquia, la marxa de Joan Carles.

Tot ha començat amb un comentari de l’alcaldessa recomanant un article de ‘Público’ on es criticava durament l’afició de Joan Carles per la cacera major, amb episodis com el tristament recordat de l’elefant de Botswana.

La rèplica de Baños al tuit ha estat força crítica, recordant a Colau que forma part del “govern que ha pactat la fuga” i assenyalant-li que ara no tenia més “alternativa” que deixar el partir o que els companys de Podemos marxessin del govern espanyol, i ha afegit que “fer tuits no és fer política, fer tuits com aquest és fer el ridícul”.

Colau ha respost recordant a Baños que “fer política és, des de la imperfecció, transformar la realitat i assumir responsabilitats”. “Et conec des de 2001, ets un home enginyós, però no t’he vist assumir cap responsabilitat”, ha afegit.

Però el que podia passar com una simple picabaralla de twitter ha acabat originant tota una tempesta pel final de la piulada, ja que l’alcaldessa ha afegit el hashtag #stopbullying, donant a entendre que això és el que estava fent Baños contra ella.

Ràpidament hi ha hagut tota una sèrie de reaccions en defensa de Baños, entre els quals, els de la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, i l’economista Xavier Sala-i-Martín.

Tot seguit, s’han multiplicat els comentaris crítics amb Colau:

 

Vistes les reaccions, potser Colau s’ho repensarà, abans de tornar a acusar algú de fer-li bullying.