L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, s'ha despenjat de la manifestació de diumenge contra l'ampliació de l'aeroport del Prat, tot i ser una de les principals opositores a aquestes obres, segons informa El Periódico. No se'n coneixen els motius.

Colau no va tenir cap problema per traslladar-se a l'aeroport l'endemà que el president espanyol, Pedro Sánchez, va retirar la inversió, a causa de l'oposició que va trobar en ERC. Hi va anar acompanyada per la vicepresidenta espanyola Yolanda Díaz, que també s'oposava a aquest projecte. L'alcaldessa va expressar llavors la seva "satisfacció" per la suspensió de la inversió de 1.700 milions.

Per part de l'equip de govern de Colau, només és probable que assisteixin a la manifestació alguns regidors de Barcelona en Comú.

Cap conseller d'ERC

 

Per part del Govern no assistirà a la marxa cap conseller, i per tant cap conseller d'ERC, el partit que simpatitza més amb la protesta. Sí que hi aniran però representants d'ERC, com Raül Romeva, i la portaveu adjunta al Parlament, Meritxell Serret, a més de l'eurodiputada Diana Riba i altres diputats i càrrecs dels republicans.

Després de setmanes de discussions i malentesos, el govern espanyol va decidir el 8 de setembre suspendre l'ampliació de l'aeroport del Prat. En una roda de premsa, la ministra de Transports, Raquel Sánchez, va anunciar que suspenien la inversió de 1.700 milions d'euros després de la negativa del Govern a donar suport al projecte presentat per Aena.

La suspensió de la inversió per ampliar el Prat va arribar després que el dos d'agost, la ministra i el vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, pactessin l'ampliació de la infraestructura. Però el punt de la discòrdia va arribar en l'ampliació de la tercera pista, que segons el projecte hauria d'envair l'espai natural protegit del delta del Llobregat, punt on no hi estaven d'acord ni el Govern ni Unidas Podemos, soci dels socialistes al govern espanyol.

En la seva compareixença, la ministra Sánchez va acusar el Govern de trencar el pacte del passat dos d'agost i de canviar de posicionaments. Per això, va argumentar que l'Executiu espanyol "no imposaria" cap ampliació a Catalunya si no hi ha cap acord ni consens. Ara bé, Sánchez va assegurar que tindrien mà estesa per tal d'ampliar l'aeroport del Prat i per portar a terme els plans directors per als aeroports de Reus i Girona.