L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha demanat juntament amb l'alcalde de València, Joan Ribó, el tancament definitiu dels CIE. L'alcaldessa ha compartit la carta que li va enviar aquest dilluns al ministre de l'Interior, Fernando Grande Marlaska, i ha subratllat que "cap persona és il·legal" i que "ser migrant no és cap delicte".

En la mateixa línia, Colau ha assegurat que el que sí que vulnera els drets humans és "privar de llibertat sense cometre un delicte".

 

L'alcaldessa de Barcelona ha fet la mateixa petició que el president del Parlament, Roger Torrent, i el Síndic de Greuges, Rafael Ribó, que, divendres passat, també van demanar el tancament dels Centres d'Internament d'Estrangers (CIE) i van denunciar que el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, els havia impedit de visitar el que hi ha a la Zona Franca de Barcelona.

Ambdues autoritats van oferir una roda de premsa davant del CIE de Barcelona en què van deplorar l'existència d'aquests espais com a part de la política migratòria espanyola. El president del Parlament els va assenyalar com a "màxims exponents del racisme institucional" i va alertar que la discriminació racial "no és una cosa aliena" que només passi als Estats Units.